Asbestvondst dwingt CSG Augustinus tot noodplan

Google Street View

Christelijke Scholengemeenschap Augustinus in Groningen is dringend op zoek naar bijna vijftig leslokalen voor elfhonderd leerlingen. Dat komt doordat er afgelopen maandag voor de tweede keer in korte tijd asbest is gevonden in het schoolgebouw.

Lees verder >>

Groningen Airport krijgt vanaf 2015 vlucht naar Bodrum

Jos Schuurman/FPS

Touroperator Corendon Airlines gaat vanaf het zomerseizoen van 2015 vluchten uitvoeren vanaf luchthaven Eelde naar het Turkse Bodrum. De eerste vluchten vertrekken eind april 2015.

Lees verder >>

Zorgpersoneel mogelijk in voormalig gemeentehuis Scheemda

Rens van Stralen

De kans is groot dat in het voormalige gemeentehuis in Scheemda leerling verpleegkundigen gaan wonen. De gemeente Oldambt is daarover in gesprek met de Ommelander Ziekenhuis Groep.

Lees verder >>

Zorgen om lichtere norm voor aardbevingsschade

Goos de Boer

Er zijn zorgen over de nieuwe norm die de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) hanteert voor het vaststellen van aardbevingsschade en het eventueel herstellen van schade. De NAM heeft deze zogenoemde pga-norm bijgesteld van 0,32 g naar 0,12 g.

Lees verder >>

Molen Usquert krijgt eindelijk nieuwe roeden

Suzanne Stoppels/RTV Noord

Het laatste hoofdstuk van de renovatie van de koren- en pelmolen Eva in Usquert is begonnen. De molen heeft donderdag eindelijk haar nieuwe roeden gekregen.

Lees verder >>